Vrouw computer

Corona update

Veilig op vakantie in het Brixental

Corona informatie Skiwelt Wilder Kaiser

Vanaf 7 maart 2021 is het skigebied SkiWelt gesloten. Helaas is hiermee is het winterseizoen vroegtijdig beëindigd. Op deze pagina leest u alle actuele corona informatie voor een veilig en plezierig verblijf in het Brixental. Daarnaast geven wij u tips over het flexibel boeken van uw accommodatie en leest u wat u allemaal online kunt regelen om zo weinig mogelijk in de rij te moeten staan voor o.a. skiles, skiverhuur en skipas.

Corona update Oostenrijk

Gelukkig zijn coronavaccins nu in omloop en komen er nog veel nieuwe bij. (Kijk op Keuzekampioen.nl/corona-vaccin voor een overzicht van de vaccins.) Vaccinatie biedt perspectief voor de vakantieperiodes! Ondanks dat hebben we voorlopig nog met de nodige beperkingen te maken.

Oostenrijk verlengt inreisbeperking tot 31 mei. Vakantie vieren is er tot dan zo goed als onmogelijk

Reis je wel naar Oostenrijk dan geldt het volgende

 • Verplichte registratie bij aankomst
 • Tonen van negatieve coronatest niet ouder dan 72 uur of na aankomst binnen 24 uur testen.
 • Daarna standaard 10 dagen in quarantaine. Na 5 dagen kun je (weer) een coronatest doen, is deze negatief dan kan de quarantaine worden opgeheven 
 • Meer informatie voor toeristen lees je op de site van de Oostenrijkse overheid - www.bmlrt.gv.at

Actueel reisadvies Nederlandse overheid (kleurcode)
Bekijk de actuele kleurcode op www.nederlandwereldwijd.nl/oostenrijk

Regel zoveel mogelijk online

 • Koop uw skipas online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de loketten.
 • Boek uw skiles online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de skischool bureaus
 • Huur uw ski's online. Uw skiset wordt klaargezet, de doorlooptijd in de winkel is veel korter én online ski's huren is voordeliger.

We kijken naar jullie uit!

Opening van het skigebied

Verheug je met ons op de start van het SkiWelt-seizoen op 5 december 2020. Afhankelijk van de sneeuwcondities gaat de SkiWelt ook al in de voorafgaande weekends open. Afsluiting van het Skiwelt-seizoen: 11-4-2021. De veiligheid en gezondheid van onze gasten, medewerkers en bewoners is in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental prioriteit nummer één. Daarom worden alle coronamaatregelen die door de nationale overheid worden genomen, strikt opgevolgd. De verantwoordelijken van de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental hebben al besloten tot duidelijke voorschriften en maatregelen in de SkiWelt. Zoals je van ons gewend bent, zullen we er ook deze winter weer alles aan doen om je een veilig en onvergetelijk verblijf in de SkiWelt te bezorgen.

Maatregelen skigebied

In alle openbare vervoersmiddelen is het dragen van een mondkapje verplicht, dus bij alle gondelbanen bij een bezetting van twee personen of meer is het dragen van een mondkapje verplicht, ook in alle stoeltjes- en sleepliften. Onze bergbanen kunnen maximaal worden bezet door de maatregelen die wij nemen, bovendien worden alle gondels uitstekend geventileerd en bedraagt de reistijd maximaal vijftien minuten. De bergbanen van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental beschikken over de modernste liften en kabelbanen, waarvan zo nodig ook de snelheid kan worden verhoogd.

Skiwelt banen starten vroeger

In de SkiWelt kunnen alle gasten verzekerd zijn van een ontspannen en onbekommerde skidag. Daarbij hoort ook een ontspannen start in de ochtend. Daarom heeft het SkiWelt-bestuur besloten alle dalgondels al om 8:00 uur te laten starten. Natuurlijk gaan ook de daarop aansluitende liften vroeger open dan normaal. Dat betekent voor alle SkiWelt-skiërs nog meer, en vooral nog meer ontspannen pisteplezier in een coronaproof omgeving!

(GRATIS) ANNULEREN EN VOORWAARDEN

Boekt u uw accommodatie bij een ANVR aangesloten touroperator (zie overzicht hieronder) dan heeft u recht op uw geld terug indien de Nederlandse overheid code oranje of rood vaststelt voor uw bestemming. Daarnaast bieden veel touroperators extra flexibele voorwaarden indien u zelf kiest om te annuleren of om te boeken. Meer informatie over annuleren vind je op Consumentenbond.nl en voor actueel reisadvies (kleurcodes) ga je naar Nederlandwereldwijd.nl. Bijna alle touroperators hanteren de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR.

Wettelijk kader ANVR bij verschillende reisadviessituaties

 • Code oranje en rood: De organisator kan de reis niet uitvoeren. Klant heeft recht op terugbetaling.
 • Code geel: De organisator kan de reisovereenkomst uitvoeren. Klant heeft geen recht kosteloos te annuleren.
  Lees meer op www.anvr.nl