Skiwelt skipiste wintersport

Bruisende apres ski

Ellmau

Ellmau am Wilden Kaiser ligt 800 meter hoogte heeft alles wat je van een typisch Oostenrijks dorpje mag verwachten. Niet voor niets is Ellmau al jaren een zeer populaire bestemming voor wintersport en zomervakanties.

Wintersport in Ellmau

Wintersport in Ellmau biedt een gezellige après ski en goede restaurants. Direct aan de rand van het dorp zijn enkele oefenweides met sleepliften voor beginners en kinderen. Met de liftverbindingen ben je redelijk snel in het centrale skigebied van Skiwelt. Hiervoor ga je met het treintje van de Hartkaiserbahn omhoog.

De bergzomer beleven

In de zomer heeft Ellmau zoveel te bieden! Voor wandelaars zijn er ontelbare wandelpaden uitgezet van ieder nivo - zonder of met begeleiding. Voor kinderen is er bovenaan de Hartkaiserbahn (trein-lift bij Ellmau) een grote beleveniswereld met uiteenlopende speelmogelijkheden voor alle leeftijden. Dan hebben het nog niet eens gehad over het prachtige uitzicht op de Wilder Kaiser, ontbijten op de berg of meer heftige actie in de vorm van mountainbiken en paragliden.

Van 5-sterrenhotel tot vakantie op de boerderij: gasten vinden in Ellmau comfort en optimale service in ieder type accommodatie. Met de 27-holes golfbaan Wilder Kaiser, uniek en fraai gelegen, direct aan de voet van de Wilder Kaiser, en de 9-holes-baan Kaisergolf (toegang zonder course-diploma) behoort Ellmau tot de mooiste golfbestemmingen in de Alpen.

Pistekaart Ellmau

Pistekaart Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental Ontdek het skigebied
288 km piste totaal
126 km blauwe piste 44 %
127 km rode piste 44 %
35 km zwarte piste 12 %
Dal: 620 m - Top: 1957 m
16 gondels | 35 stoelliften | 39 sleepliften
906 km v.a. Utrecht | reistijd: 8:35 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Plattegrond Ellmau

Ellmau ligt op 903 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 9:35 uur. Ellmau ligt op een hoogte van 820 meter.

Buitenzwembad, binnenbad, restaurant, natuurwater

Kaiserbad Ellmau

Een klein maar fijn binnen zwembad en een uitgebreid buitenzwembad met ligweides en speeltoestellene en glijbanen. Ook is er een natuurlijk waterbekken om in te zwemmen.