Skiwelt wilder kaiser

Sfeervol Oostenrijks dorpje

Going

Going ligt op 798 meter hoogte aan de voet van de majestueuze Wilder Kaiser bergketen en is omringd door één van de meest gevarieerde ski-, wandel- en klimgebieden van Oostenrijk.

Wintersport in Going

Going ligt helemaal aan het eind van het skigebied, naast Ellmau. Aan de rand van het dorpje liggen verschillende sleepliften voor beginnende wintersporters. Er is één stoeltjeslift die je bovenop de Astberg op 1.267m afzet. Vandaaruit kun je naar Ellmau skiën om daar je weg met de Hartkaiserbaan (treintje) te vervolgen. Bovenaan de Astberg kun je ook op je slee stappen om te genieten van een 4,5km lange (verlichte) rodelbaan.

Pistekaart Going

Pistekaart Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental Ontdek het skigebied
288 km piste totaal
126 km blauwe piste 44 %
127 km rode piste 44 %
35 km zwarte piste 12 %
Dal: 620 m - Top: 1957 m
16 gondels | 35 stoelliften | 39 sleepliften
906 km v.a. Utrecht | reistijd: 8:35 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Zomer

Mooie wandelpaden door een idyllisch, betoverend landschap, voeren je niet enkel naar hoge toppen, maar ook naar nabijgelegen dorpen, zoals Ellmau en St. Johann. Wie niet te voet wil gaan, kan de streek per fiets verkennen op speciale fiets- en mountainbikeroutes. Het recreatiemeer, met waterglijbaan, speelpark en beachvolleybalveld, trekt vooral op warme zomerdagen veel bezoekers.

Plattegrond

Going ligt op 905 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 9:37 uur. Going ligt op een hoogte van 798 meter.

Zwemmeer Going

Aan de voet van de Wilder Kaiser ligt het schoonste natuurlijk zwemmeer van Tirol. Het water van zwemmeer Going kan opwarmen tot een aangename 24 graden.