Skiwelt zomer bergen

Prachtige belevenissen in de alpen

Beleef de geweldige activiteiten in Skiwelt

Activiteiten Wilder Kaiser

Skiwelt Wilder Kaiser biedt een breed aanbod aan activiteiten om tijdens je zomervakantie sportief en actief te kunnen genieten. Verleg je grenzen door deze sportieve uitdagingen aan te gaan en ervaar hoe bijzonder Skiwelt Wilder Kaiser kan zijn. 

Boek een activiteit

Boven op de berg ontbijten

Ontbijten in de regio Wilder Kaiser kan op een zeer bijzondere manier, namelijk ‘boven in de bergen’. Een culinaire ochtendbelevenis met een spectaculair uitzicht. Via de zomerverbindingen van Bergbahnen Wilder Kaiser – Brixental zijn de meer dan 20 authentieke berghutten en herbergen eenvoudig te bereiken. Geen enkele berghut heeft hetzelfde. Elk hebben ze hun eigen specialiteiten die het ontbijt uniek maken, van een 'klassiek' hartig ontbijt met eieren en spek of zoet met jam en honing tot een Weißwurst- of Jagersontbijt.

Golfen

Een golflandschap met 27 holes, aan de voet van de berg van Ellmau, om u tegen te zeggen. Het is een van de mooiste golfresorts in de Alpen. Het uiterst verzorgde 88 hectare grote golfterrein ligt temidden van een overweldigend natuurspektakel, het rotsmassief “Wilder Kaiser”. De liefhebber kan het golfspel op een fascinerende wijze beleven.

Bij de golfhotels kun je je tee-time reserveren. Greenfees zijn ook zonder clublidmaatschap mogelijk. Alle golterreinen zijn binnen het uur met de auto bereikbaar wat zorgt voor de nodige afwisseling tijdens de rondjes op het gras.

Klimmen en bergklimmen

Sinds generaties zijn de bergen in de Wilder Kaiser het begrip dat alleen maar ontzag, eerbied en sportieve ambitie naar boven brengt. Bekende namen zijn dan ook Totenkirchl, Fleischbank-Ostwand of Predigtstuhl. Je kunt hier bijvoorbeeld sportklimmen, alpineklimmen, bergtopbeklimmingen en gebruik maken van beveiligde klimpaden. Zowel voor een beginneling als een professional is het hier genieten. Beginnelingen kunnen leren klimmen op de oefenklimrotsen of je kunt ervoor kiezen om onder begeleiding van een deskundige de bergen te gaan ontdekken. Voor gevorderden zijn er op het gebied van sportklimmen, maar ook alpineklimmen tochten in elke moeilijkheidsgraad. Wanneer het weer slecht is, zijn de klimhallen een uitstekend alternatief. Gebruik maken van een berggids is te allen tijde aanbevolen. Klimuitrusting kun je zelfs huren, indien nodig.

Rafting

Meer actie en avontuur beleven? Dan is rafting op de Tiloler Ache in Kössen wat je zoekt. De Tiloler Ache loopt tot aan de Duitse Schleching. Je wordt persoonlijk uitgedaagd, beleeft de natuur op een intensieve en avontuurlijke manier terwijl je geniet. De actie wordt verzorgd door de ravijnen, nauwe bochten, stroomversnellingen, veranderingen in de stroomrichting en het springen van kliffen. Daarom is het absoluut noodzakelijk om veel zwemervaring te hebben. Check prijzen >

Canyoning

Gezonde portie adrenaline tijdens je vakantie? Canyoning maakt het mogelijk. Slechts weinig mensen durven de geheime bergwereld van de Wilder Kaiser te ontdekken. Van begin juni tot half september is er de mogelijkheid om met een touw af te dalen door bruisende watervallen, springen van huizenhoge rotsblokken en supersnelle glijpartijen door sleuven. Eerst volgen de nodige instructies waarna je onder begeleiding van een deskundige door spectaculaire ravijnen navigeert. Check prijzen >