winter panorama

Ver van het verkeerslawaai en dagelijkse drukte

Westendorf

Iedereen heeft wel eens van Westendorf gehoord en velen zijn er al op vakantie geweest. In de winter is het populair om zijn goede sfeer, levendige après-ski en de kindvriendelijkheid van het skigebied. In de zomer is het er heerlijk toeven en bieden de omliggende bergen uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden. Westendorf ligt op een hoogte van 802 meter op een zonnig plateau midden in het Brixental, ver van verkeerslawaai en dagelijkse drukte. Het skigebied is aangesloten op Skiwelt Wilder Kaiser en dat biedt uitstekende mogelijkheden voor echte wintersporters. Meer informatie over Westendorf lees je ook op www.westendorf-brixental.nl

Skipiste Westendorf
Bergrestaurant Talkaser - Westendorf
Winter panorama westendorf

Wintersport in Westendorf

De prachtige dorpskern met zijn perfecte infrastructuur is omgeven door een imposante bergwereld en geldt als verbindingsgebied tussen het skigebied Skiwelt en dat van Kirchberg-Kitzbühel. Aan de rand van het dorp vertrekt een 6-persoons gondel die je op 1.770 meter hoogte, midden in het gebied van Westendorf afzet. Aan de achterkant van het skigebied van Westendorf is een nieuwe gondel die zorgt voor een (niet aaneengesloten) verbinding met het skigebied van Kirchberg-Kitzbühel.

Oefenpistes in het dorp

Aan de rand van Westendorf, eigenlijk bijna tot in het dorp, zijn er verschillende oefenpistes met sleepliften en een stoellift. Op de pistes van Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental kunnen gevorderden zich uitleven. Eenmaal boven met de gondel vanuit Westendorf ben je met één rode afdaling in Brixen im Thale. Kinderen kunnen vanaf 3 jaar meedoen aan de skilessen en de allerkleinsten kunnen naar de dagopvang. Voor de snowboard en ski-liefhebbers is Boarders Playground de plek om anderen uit te dagen en uitgedaagd te worden - op verschillende niveaus. Naast alle mogelijkheden voor sport, ontspanning en après-ski kent Westendorf vele leuke winkeltjes, cafés, restaurants en wandelwegen. Westendorf heeft een eigen treinstation en biedt goede busverbindingen naar omliggende plaatsen.

Pistekaart Westendorf

Pistekaart Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental Ontdek het skigebied
288 km piste totaal
126 km blauwe piste 44 %
127 km rode piste 44 %
35 km zwarte piste 12 %
Dal: 620 m - Top: 1957 m
16 gondels | 35 stoelliften | 39 sleepliften
906 km v.a. Utrecht | reistijd: 8:35 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Plattegrond

Westendorf ligt op 910 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 9:40 uur. Westendorf ligt op een hoogte van 802 meter.

Verwarmd buitenbad

Zwembad Westendorf

Het buitenzwembad in Westedorf beschikt over drie zwembaden, een springtoren, verwarmd water (26 graden), een glijbaan en aparte baby- en plonsbaden.