Kinderen spelen op de berg

Voor kinderen genoeg speelplezier

Ervaar de leuke kinderactiviteiten in de alpen

Voor de Kinderen

Er ligt een avontuurlijke en spannende wereld voor kinderen te wachten op de 6 bergbeleveniswerelden van de Wilder Kaiser. Te voet of met de kabelbaan zijn de beleveniswerelden van mei tot oktober bereikbaar. De paden zijn grotendeels berijdbaar voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Spelenderwijs leren kinderen en allen die jong van geest zijn de natuur beleven en begrijpen.

Ellmi’s Toverwereld

Ellmi’s toverwereld in de Kitzbühler Alpen opent een mystieke wereld waar je botanische kennis op een magische wijze opdoet. Met de schatkaart wandel je langs slingerende paden waarbij je je ogen, oren en neus goed moet gebruiken om in enkele opdrachten de jonge toverleerling Ellmi te bevrijden. Je leert over schatten en geheimen van een heel andere soort.

Hexenwasser Hochsöll

De langste blotenvoetenweg in het Hexenwasser Hochsöll gaat via gras, schors, masserende stenen en spetterend water. Je kunt hier tot aan je knieën door een moeras waden, dammen bouwen, je hoofd in de 'Somstein' steken of de steenharp laten zingen. Vergeet niet langs te gaan bij de vuurplaats of het Springende Water. Instructies krijg je van de slimme heksen en sluwe tovenaars in het heksenatelier. Na zo’n intensieve dag kun je ook nog je eigen brood bakken of typisch Tiroler Krapfen proeven in de Simonalm.

Kaiserwelt Scheffau

In het keizerrijk van de speelkeizer in de Kaiserwelt Scheffau, is er een sportief parcours om te sporten, spelen, ravotten of wandelen door het toverbos. Je kunt zelfs op het Jochstub’n meer, op 1650 meter, met een schip de berg op zeilen. Zowel ter land als ter zee is er een avontuur te beleven!

Alpinolino in Westerdorf

Hier worden op een origenele manier de weetjes over de natuur gecombineerd met de belevenis ervan, als echte natuurdetectives. Ontdek iets nieuws bij de voeldoos, het geurorgel of de boomtelefoon. Kinderen kunnen zich meten met eenhoorns en hazen in het verspringen of het afleggen van de marmottenrally. In de Alpinolino aai-dierentuin maak je echt vrienden met de dieren. De echte avonturiers kunnen bijvoorbeeld op de Himmelsteig de geheimen van de bergdieren verkennen of de bergtop met de Alderhorst beklimmen.

Hohe Salve

De Hohe Salve is een van de mooiste panoramabergen met op de bergtop de hoogstgelegen bedevaartskerk, het Salvenkerkje. Maak een ontspannende en interssante wandeling op het zonnewijzerpad. Luister naar de windharp op de Hohe Salve, vanwege de wind op de bergen. De sprekende Salvenreus heet je van harte welkom!
Alpinolino in Westerdorf

Filzalmmeer in Brixen

Filzalmmeer, op 1300 meter, is een parel in de Kitzbühler Alpen. De wandelaar kan hier helemaal tot rust komen en wordt verfrist met Kneipp-armbaden en voetreflexmassages op de blotevoetenweg. Kinderen kunnen hier genieten van de waterreuzen, avontuurlijke speelpleinen en toverbossen tijdens de bergwandeling. Geniet op culinair gebied van typische Tiroler specialiteiten.