Skiwelt

Boek nu een ski-accommodatie:

Maak de mooiste skitochten

Grootste aanééngesloten skigebied van Oostenrijk met 288 kilometer piste

skiwelt-skiers

Skigebied SkiWelt

Het skigebied Wilder Kaiser Brixental, Ook wel bekend onder de naam SkiWelt is een van de grootste aanééngesloten skigebieden van Oostenrijk met 288 kilometer piste en uitstekende liftvoorzieningen. Sfeervolle dorpjes zoals Westendorf en Ellmau weten al decennia Nederlandse wintersporters naar zich toe te trekken.

288 km piste totaal
126 km blauwe piste 44 %
127 km rode piste 44 %
35 km zwarte piste 12 %
Dal: 620 m - Hoogste punt: 1.957 m
16 gondels | 35 stoelliften | 39 sleepliften
906 km v.a. Utrecht | reistijd: 8:35 uur

Skigebied

Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser Brixental, Ook wel bekend onder de naam SkiWelt is het grootste aanééngesloten skigebied van Oostenrijk met 288 kilometer piste en uitstekende liftvoorzieningen. Sfeervolle dorpjes zoals Westendorf en Ellmau weten al decennia Nederlandse wintersporters naar zich toe te trekken.

Skipiste bij Westendorf

Speeltuin voor wintersporters

De bergketen van Skiwelt wordt omringd door 8 dorpen en biedt een prachtig uitzicht over het glooiende landschap en de typische bergtoppen van de Wilder Kaiser. Als je de pistekaart bekijkt zie je meteen de vele mogelijkheden voor heerlijke tochten van dorp naar dorp. Het landschap wordt getypeerd door glooiende bergen met brede pistes, aangezet met sfeervolle naaldbossen en karakteristieke almhutten. Skiën in Skiwelt geeft je het gevoel midden in te natuur te zijn!

Piste skiwelt

Het 'kommetje' bij Scheffau

Centraal in het skigebied bevindt zich een kommetje waar diverse pistes en liften samenkomen. Hier kun je in verschillende almhutten lekker eten en drinken en van het uitzicht genieten. Daarna vervolg je je tocht in één van de windrichtingen. Het kommetje is direct te bereiken met de gondellift vanuit Scheffau. Een drankje op het terras in de zon bij de Tanzbodenalm is echte aanrader.

Skilift met uitzicht

Ideaal voor families

Skiwelt is een ideaal skigebied voor beginnende wintersporters en families met kinderen. De weidse pistes en glooiende hellingen zijn perfect om rustig de techniek onder de knie te krijgen. Je vindt er geen steile afgronden en bijna alle pistes hebben een natuurlijke afscheiding in de vorm van naaldbossen. De 22 skischolen in Skiwelt zorgen ervoor dat je vanuit ieder dorp skiles kunt boeken.

Skipiste panorama

Eindeloze tochten

Gevorderde skiërs genieten net zo goed in Skiwelt! De pistes zijn ideaal voor carve-skiën op snelheid en het maken van mooie tochten van dorp naar dorp. Met 17 km zwarte piste is het wel even zoeken naar echte uitdagingen. Maar misschien is de uitdaging wel om niet uitgekeken te raken op dit fantastische skigebied.