Skiwelt-skipiste

Rustige wintersportplaats

Scheffau

Scheffau am Wilden Kaiser ligt op een hoogte van 752 meter tegen de zuidelijke uitlopers van het machtige Kaisergebergte. Het dorpje is rustig en beschikt niet over een winkelstraat. De après ski speelt zich alleen af onderaan de gondels waar het 's middags zeer gezellig wordt.

Wintersport in Scheffau

Voor wintersporters is Scheffau een perfecte uitvalsbasis. Dit omdat de 2 gondels naast het dorp je direct afzetten in het allermooiste gedeelte van het hele skigebied! Dat is namelijk het kommetje tussen de Brandstald en de Eiberg waar alle pistes samenkomen en waar je alle kanten uit kunt. Scheffau ligt wat verder verwijderd van de gondels, maar vanuit het dorp loopt een blauwe piste waarmee je tot aan de gondels kunt komen - een goed alternatief voor de skibus. Vlakbij het dorp is tevens een kleine sleeplift voor beginners.

Après-ski
In het dorp Scheffau zelf is op The Village Pub na geen echte après-ski. Echter onderaan de gondels wordt het zeker gezellig in de Sternbar, de Stallbar en de Scheffauer hof. Bij de gondels en in Scheffau zelf zijn in totaal 7 restaurants om 's avond lekker te eten en tot rust te komen.

Zomer in Scheffau

Vakantie betekent hier bergen, heldere bronnen en rijk geschakeerde weidelandschappen – kortom: 'puur natuur'. In de kleine dorpskern vind je onderdak in elke categorie, van de eenvoudige herberg tot en met een 4-sterren hotel. Aan de rand van Scheffau, direct aan de voet van de Wilder Kaiser, ligt de kristalheldere Hintersteinersee. Rondom dit meer lopen wandelpaden, omzoomd door de meest uiteenlopende bloemen- en kruidenpracht. Aan de zuidzijde van het dorp brengen twee gondelbanen wandelaars en dagjesmensen omhoog naar het station Brandstadl waar je kunt wandelen en genieten.

Plattegrond