Ellmau in de zomer

Bezienswaardigheden, cultuur en historie

Beleef het allemaal

Bezienswaardigheden

In en rondom de regio Wilder Kaiser kun je altijd op ontdekkingsreis. Wat je op het programma hebt staan, dat beslis je zelf!

Salzburg

In Salzburg is er de mogelijkheid om verschillende gallerijen, tentoonstellingen, musea, muziek evenementen of festivals te bezoeken. Het nieuwe Toy Museum heeft een gigantische knikkerbaan die diverse liedjes speelt als de knikkers rollen en een creatieve zone voor tieners om te leren ontwerpen. Het museum heeft ook voor jong en oud een Carrera racebaan, een bioscoop, theater, lees- en speelhoeken en vele andere verrassingen.

Salzburg is de stad van Mozart Bewijs van het leven en werk van het 'Wunderkind' is alom vertegenwoordigd in de stad van zijn geboorte. Met een Mozart City Tour zie je alle bezienswaardigheden van de stad, een goed overzicht van de architectuur en de geschiedenis van de stad.

Tirol

Bij de ambachtsmarkt in Going am Wilder Kaiser kun je oude gebruiken en gewoonten en traditionele Tiroolse lekkernijen ontdekken. Maar ook wijn bij het Ellmauer wijnfeest drinken of muzieksterren zoals Hansi Hinterseer ontmoeten bij de Alpenländischer Musikherbst. Op de huisberg van Innsbruck bevindt zich de hoogstegelegen botanische tuin van Europa. Over 1,5 hectare bloeien alpenplanten uit de hele wereld, van Amerika via de Himalaya tot Europa.

  • Een sprankelende bezienswaardigheid is de Swarovski Kristalwereld Wattens waar je kunt genieten van glinsterende kristallen, glanzende licht en sprankelend glas in vele aspecten. Natuurlijk kun je fonkelende sieraden en designobjecten kopen.
  • Door de zilvermijn Schwazer Silberbergwerk te bezoeken, kun je van dichtbij ervaren hoe de mijnwerkers naar zilver en goud zochten 500 jaar geleden. Met een trein krijg je een rondleiding door de berg.  
  • Europa's grootste waterval in Krimmler is een zeer adembenemende natuurspektakel. Via het aangelegde wandelpad kom je heel dicht bij deze indrukwekkende waterval.