winter panorama

Grootste dorp in het SkiWelt

Met veel vrijetijdsmogelijkheden en ruim vakantie aanbod

Hopfgarten

Hopfgarten is met ruim 5.500 inwoners de grootste plaats van het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Kenmerkend is niet alleen het kerkje bovenop de Hohe Salve maar ook de ruimschoots aanwezige bergrestaurants die voornamelijk kleinschalig en traditioneel zijn. Ze zeggen dat je op de Hohe Salve het mooiste uitzicht van heel Tirol hebt!

Bergrestaurants

Houd je van traditionele, kleinschalige bergrestaurants met lokale gerechten en wil je weg blijven van de massale eetschuren? Dan zit je goed in Hopfgarten want alleen al op de Hohe Salve heb je keuze uit vijf prachtige berggasthofen.

Hopfgarten skilift

Wintersport

Hopfgarten verwelkomt de meeste bezoekers in de wintermaanden wanneer de Hohe Salve en omringende bergen uitnodigen voor de mooiste skitochten van Oostenrijk. Met de Salvenbahn gondel heb je vanuit het dorp direct toegang tot skigebied Skiwelt waar je je route kunt voortzetten naar Söll, Scheffau, Brixen of één van de andere vijf plaatsen. In het dal zijn twee goed bereikbare oefenweides voor kinderen met transportbanden waar ze in alle rust kunnen oefenen en spelen.

Pistekaart Hopfgarten

Pistekaart Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental Bekijk pistekaart Interactieve pistekaartPistekaart SkiWelt Wilder Kaiser
288 km piste totaal
126 km blauwe piste 44 %
127 km rode piste 44 %
35 km zwarte piste 12 %
Dal: 620 m - Hoogste punt: 1.957 m
16 gondels | 35 stoelliften | 39 sleepliften
906 km v.a. Utrecht | reistijd: 8:35 uur
Gondellift Hopfgarten zomer

Zomervakantie

Wandelen naar het dal
Ben je klaar met het genieten van het uitzicht op de top van de Hohe Salve, probeer dan de dalwandeling te volbrengen. Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, is 5,4 kilometer lang en overbrugt 1.188 hoogtemeters. Terwijl je volledig tot rust komt begeef je je op heerlijke groene alpenweides en bochtige paden waar je soms oog in oog komt te staan met een groepje koeien. In de regio Hohe Salve vind je 2.500 km wegen die het tot een waar wandelparadijs maken. Wil je de mooiste plekjes vinden en meer leren over de natuur en de geschiedenis?  Informeer dan bij de VVV naar een begeleide wandeling met een berggids. Er is een gevarieerd zomerweekprogramma voor verschillende niveaus.

Skiles kinderen

Voor kinderen

Op de Salvenberg bij Söll - daar moet je zijn om je kinderen een prachtige dag te bezorgen. Weer of geen weer - In belevenispark Hexenwasser is van alles te doen. Denk hierbij aan brood bakken, koeien verzorgen, een bezoek aan het bijenhuis, vuurtje stoken, waterbekken, speeltoestellen, klimmen, een boerderij, een blote voeten pad, klankstenen, zonneterrasen, restaurant en nog veel meer. Alle zintuigen worden geprikkeld - kijk maar eens op www.hexenwasser.at

Wandelkaart Hopfgarten

Plattegrond

Hopfgarten ligt op 910 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 9:35 uur. Hopfgarten ligt op een hoogte van 620 meter.

Aanrader
Zwemmen en nog veel meer!

Badesee Salvenland

Prachtig zwemmeer bij Hopfgarten met buitenbad, ligweides, restaurant, klimkussen, duikeiland, speeltuin en nog veel meer.